Neka detoksiranje bude pravo uživanje!

Adekvatna priprema je preduslov za uživanje u detoksu sokovima.

Ukoliko posvetite nekoliko dana pripremi organizma za čišćenje sokovima, uživaćete u prijatnijem iskustvu i izbeći ćete potencijalnu „krizu“  regulišući svoju ishranu i navike i u danima koji prethode detoksu. 

 U zavisnosti od vaših navika u ishrani, stila života kao i dužini željenog trajanja detoksa, priprema može trajati i do 7 dana.

Pročitajte šta vas najbolje opisuje kako biste znali koliko je optimalno vreme za pripremu vašeg organizma za zamenu svih obroka sokovima u trajanju od 3 dana .

1. VI STE VEGAN/VEGETERIJANAC/ NA DUŽEM POSTU, BAVITE SE JOGOM, MEDITACIJOM I ZADOVOLJNI STE SVOJIM ŽIVOTOM. Hranite se sa što više svežeg voća i povrća, sa manje testa i šećera u ishrani. Ukoliko je ovo vaš slučaj možete početi sa detoksom sokovima gotovo odmah ili sa nekoliko sati do jednog dana pripreme. Za vas je detoks samo prilika da se još više povežete sa sobom, svojim telom i očistite još neka uverenja.

2. UGLAVNOM SE HRANITE RAZNOVRSNO  i trudite se da unosite raznovsnu ishranu u svoj život, vodeći računa samo o poreklu namirnica i izbegavajući samo ono što je baš “junk”. Vaša ishrana obiluje voćem i povrćem, proteinima biljnog i životinjskog porekla, ponekad se “častite” slatkišima i testom, UMERENO ILI AKTIVNO TRENIRATE i ZADOVOLJNI STE SVOJIM EMOTIVNIM ŽIVOTOM I PROFESIONALNOM KARIJEROM.   Ukoliko je ovo vaš slučaj a želite da se malo resetujete, dublje odmorite i osvežite, možete pristupiti detoksu sokovima sa pripremom od 1-3 dana. Ukoliko ste aktivniji i naginjete ka što zdravijoj ishrani za vas je dovoljan jedan dan bez mesa, slatkiša i testa kako bi se organizam pripremio samo za sokove, dok ukoliko ipak malo više grešite u poslednje vreme, preporuka je da 3 dana eliminišete iz ishrane meso, testa, slatkiše i unesete što više svežeg voća, povrća, sokova, smutija, vode i čajeva.

3. “JUNK FOOD JUNKIE” vas savršeno opisuje. Dakle, ne vodite ni na koji način računa o tome šta i kada jedete, kakvo je poreklo namirnica, pretrpavate se hranom, volite izuzetno jaku, masnu i začinjenu hranu, ne gledate deklaracije, hranite se brzom hranom, slatkiši u svim oblicima su vaša svakodnevna strast, fizički ste vrlo neaktivni i izuzetno nezadovoljni emotivnim životom i svojom karijerom. Ukoliko makar dve gore navedene navike u ishrani opisuju vas, do detoksa sokovima je duži put… Za vas je jako važno da postavite jasnu nameru da želite svoj život da resetujete i izbalansirate. Promena se neće dogoditi za 3 dana već naprotiv, samo ćete vaše nezadovoljstvo produbiti jer će “detoks kriza” u vašem slučaju biti vrlo jaka. Zato, pre detoksa sokovima pokrenite se fizički, eliminišite sve nezdrave navike u trajanju od 5-7 dana i donesite odluku da krećete u dugoročnu promenu navika koja se nastavlja nakon detoksa.  Za vas je detoks veliko čišćenje, duboki odmor i umirivanje misli kako biste iz takvog stanja dalje kreirali nove navike i nova uverenja.

Sada kada ste se pronašli u nekoj od kategorija, delimo sa vam osnovne smernice za pripremu:
* piti što više vode
* pojačati fizičku aktivnost
* jesti što više voća i povrća 
* uvrstiti sokove, smutije ili zdrave obroke
* isključiti meso, jaja i mlečne proizvode iz ishrane tokom pripreme 
* čitajte deklaracije i u “zdravoj hrani” koju kupujete i jedite što čistije, odnosno hranu bez dodatnih aditiva.

Sada kada ste se adekvatno pripremili, možete izabrati neki od naših detoksa.
_____________________________________________

*Gore navedena priprema važi za detokse u trajanju od 3 dana. Ukoliko želite samo 1 ili max 2 dana da osetite šta je detoks sokovima, priprema sami prilagodite u kraćem roku korigujući smernice koje smo vam naveli.